Přichází za mnou paní Dana a jejím hlavním problémem je padání vlasů. Jak to začalo? Kdy jste si toho všimla?

„Nešlo to naráz, nejdřív jsem si toho nevšímala, chtěla jsem vždy mít rovné vlasy, ty kudrnaté jsem nebyla schopna rozčesat, nešly ani sepnout do velké spony. Kolem dvaceti jsem si toho všimla…Šla jsem k doktorce a zjistili mi,  že mám malinko zvýšené množství mužského hormonu.”

Co to bylo za dobu, co se dělo?

„Chodila do práce, já nevím…”

A v osobním životě?

„Osobní život jsem neměla.“ Co si mám pod tím představit? „Neměla jsem přítele. Bydlela jsem u našich a zájmy a koníčky nic, jen práce a práce a práce. Měla jsem hodně nadváhu a neměla jsem ani tedy možnost se seznámit.

Pak jsem dostala mononukleózu, nemám ponětí kde, někde jsem ji chytla, vysadili jsme léky, vše jsem vysadila, vykašlala jsem se léčení vlasů a začala jsem s procházkami s pejskem a já šla dolů s váhou a vlasy přestaly vypadávat a vše bylo v pořádku, to bylo před 4 lety. A to jsem také chodila na aikido, 13 hodin týdně, držela jsem dietu a vlasy byly pohodě.“

Paní Dana na sebe prozradila, že je takový “nervíček”, to se jí pak klepou ruce a má to od první třídy. Sama se vidí jako tichá, hodná a odpouštějící, ale někdy i tvrdohlavá a vzteklá.

 

 

Vždy měla ráda cokoliv rukama – háčkování, papírové hvězdičky, kreslení, výrobu slaměných ozdob. Dokonce chodila na uměleckou školu a snila i dělat něco takového. Ovšem ustoupila rodičům, vzdala se svého snu a šla studovat něco,  co je praktické a uživí ji… Uvěřila rodičům, že by neudělala zkoušky a neuživila by se. Vzteky vše vyhodila a vykašlala se na to.

A tady já vidím ten spouštěč, vzdala se své kreativity a podřídila se. Když pak později našla sama sebe a věnovala se procházkám v přírodě, našla si nový koníček, začala mít spoustu přátel, problém s vlasy ustoupil. Byla sama sebou.

Teď je tu opět stejný problém s padáním vlasů, ale nyní je už víc jak rok  čerstvou maminkou, která je v jednom kole. Opět není místo pro ni samotnou.

Paní Daně jsem podala lék ve formě kapek a udělalo mi obrovskou radost, když mi po pár měsících přišla říct a ukázat, že jí rostou nové vlasy. A nejen tuto novinu, ale že čekají miminko.

Lékem, který se tady osvědčil, byla Mancinela.

 

 

Nejčastější homeopatika u padání vlasů

 

Je padání vlasů váš problém? Tento příklad z praxe je o výběru konstitučního homeopatika, které bylo vybráno na základě celého příběhu. Homeopatikum Mancinela vám velmi pravděpodobně nepomůže, protože váš příběh je úplně jiný. Můžete se inspirovat v mém článku, kde sdílím častá homeopatika u padání vlasů. Jsou to tipy pro laiky nebo začátečníky a uvedená homeopatika nejsou konstituční.

Chci zpět svou „hřívu“ aneb homeopatika na vypadávání vlasů

 

„Rozum ženy je v její kráse a krása muže v jeho rozumu.“ —  Arabské přísloví
V tom citátu se nutně nemusí jednat o fyzickou krásu, i když se nabízí jako první. Podle mne ta krása je i v komplexnosti našeho pohledu na věc. Mužům je bližší spíš to úzké a přesně mířené uvažování.
My ženy se potřebujeme cítit krásné. Pokud v zrcadle vidíme ošklivé pupínky, vějířky vrásek kolem očí a celulitidu nebo se nám lámou nehty a naše vlasy se už nedají nazvat hřívou, propadáme zoufalství. Navíc masáž dnešní doby a tlak na naši dokonalost nás může hodit do pěkné depky.
Slova, která o sobě umíme říct, by nám neřekl ani nejzákeřnější nepřítel. Považujeme se za ošklivé, hnusné a nepřijatelné. Dokonce nepůjdeme ani na masáž, jak se za sebe stydíme a bazén nebo koupaliště je na seznamu nikdy, dokud tohle nebo tamto. Dokážeme doslova vyhodit z okna tisícové položky za různé krémy, které pomohou jen na chvíli nebo třeba vůbec! Podstoupíme dokonce hodně nepříjemné procedury a vše pod heslem, které jste možná také slýchávaly: „Pro krásu se musí trpět!“.
Nezatracuji péči o sebe včetně používání krémů. Jen samy také víte, že vzhled na povrchu je podmíněn i stavem uvnitř. Nemyslím jen to, že když máte rok depresi a náladu pod psa, že to nezlepší ani nejlepší make-up (pak už jen retuš). Potřebujeme naši pokožku (vlasy i nehty) vyživit zevnitř. Ono souvisí vše se vším.

 

Mám pro vás skvělé řešení: Schüsslerovy soli
Naše tělo potřebuje pro dokonalé fungování životně důležité soli. Pokud nám některé chybí, projeví se to na naší pokožce a nevyjímaje vlasy a nehty. Úžasné na solích je to, že sice doplníme ty, které nám zlepší pokožku, ale zároveň pečujeme o své zdraví. Dám vám příklad. Budete na vrásky (vlasy, nehty) brát sůl č. 1 Calcium fluoratum. Tato sůl není jen o vráskách, je zároveň potřebná pro kvalitní vlasy a nehty a je významnou solí všech vazů a šlach – můžete si díky ní vyléčit například bolavé koleno nebo zlepšit zubní sklovinu. To je přece dokonalé! Navíc Schüsslerovy soli jsou naprosto dokonalé pro laiky. Nemusíte být odborníky ani mít vystudovanou medicínu. Nemusíte ani roky soli studovat. Jednoduše doplníte tělu, co potřebuje.
Na téma KRÁSY jsem napsala jednoduchý návod pro každou ženu. Podívejte se na jednotlivé kapitoly:

  • Pleť pevnější, vrásky jemnější
  • Krásné vlasy a nehty
  • Pupínky – akné
  • Pigmentace
  • Váčky pod očima
  • Mílie
  • Křečové žíly
  • Pomerančová kůže
  • Detoxikační kůra

Přesně něco takového potřebuji.

E-book: Krásná v každém věku

To není vše. Jako bonus získáváte také 9 testů, které si můžete vyplnit a tak zjistit, kterou potřebujete.

 

error: Content is protected !!